Ce te face să amâni transformarea living-ului tău?

Aceasta e a doua postare din cele 4 promise având ca subiect locuințele noastre și influența lor asupra vieții noastre.

În primul material ți-am povestit care sunt principalele motive pentru care locuința ta este de multe ori un factor de stres și nu te reprezintă în totalitate.

Ți-am amintit experiența mea în această direcție și cum am reușit să-mi transform livingul într-un spațiu pe care îl simt ca o oază, unde pot lucra liniștită și concentrată și unde mă pot odihni și revigora după orele de birou.

De asemenea am vorbit despre o serie de blocaje care ne opresc să facem o schimbare reală și să avem curaj să ne reamenajăm spațiul de acasă, dar și cum putem scăpa de ele.

Dacă nu ai citit acest material te invit să o faci, îți va fi util și vei înțelege că tu poți crea transformarea singură, având metodă corectă și pașii necesari procesului de amenajare.

Dacă decizi să-ți transformi camera de zi – spațiul în care îți petreci cel mai mult timp, ‘inima casei’, viață ta va fi diferită.

Și cel mai bun exemplu de reamenajare a livingului de care mereu îmi amintesc cu drag este cel al unui cuplu de oameni, care au simțit imediat beneficiile după ce i-am ghidat în proces și au făcut singuri transformarea.

Amândoi lucrau de acasă, iar birourile le aveau în living.

Problema a fost că spațiul nu era deloc prietenos, canapeaua trebuia schimbată, verdele de pe pereți era prea agresiv și încărca vizual, mobilierul pentru TV nu le mai plăcea, ea avea biroul prea mic și toată zona de lucru era prea încărcată.

Voiau să simtă că au un living cosy dar și să upgradeze zona de birouri. Voiau relaxare și comfort, dar și concentrare și organizare.

Am gândit reamenajarea după ce le-am înțeles clar problemele, blocajele, personalitatea, necesitățile și obiectivele.

Am creat o zonă doar pentru birouri, astfel încât să se diferențieze clar de zona de relaxare, pentru ca cei doi să simtă că beneficiază de două spații într-unul, fiecare cu funcțiunea lui specifică.

Am vopsit tot peretele pe care erau poziționate birourile în negru, ca și depozitările de sub birou, și monitoarele – pentru a crea o unitate, un spațiu uniform, simplu, elegant, care nu atrage atenția și în plus pentru că acest negru era culoarea dorită de cei doi, care îi ajută să se relaxeze și concentreze.

Este foarte important să folosim culori care se potrivesc cu obiectivele și stilul nostru personal, de aceea înainte de a începe proiectul propriu-zis am avut multe discuții pentru a înțelege exact personalitatea și dorințele fiecăruia.

Blaturile birourilor și rafturile sunt din lemn, pentru un sentiment cald și relaxant. Rafturi au fost apoi decorate cu obiecte dragi, plante, cărți și decorațiuni care îi bucură pe amândoi și îi ajută să se regăsească în amenajare, să se simtă ca acasă.

Întreaga zonă se termină cu un riflaj de lemn care separă spațiul de lucru de cel de relaxare și pe care se pot agață plante, aspect care i-a entuziasmat pe cei doi și a creat un sentiment de prospețime în întregul living.

În zona de zi am ales o canapea în L, comodă, de o culoare albastru deschis – albastrul fiind culoarea care îi duce pe cei doi cu gândul la mare, la vacanță și tihna.

Tot jocul de texturi, culori, accente metalice și obiecte din lemn și ratan a fost creat special, astfel încât spațiul să fie armonios, aerisit, cald și primitor.

Zona de TV a fost gândită cât mai simplă și luminoasă, pentru a crea senzația de spațiu și organizare.

După reamenajare, feedbackul celor doi a fost că au un living mult mai util și practic, mult mai frumos și se simt extrem de bine petrecând aproape tot timpul în el – lucrând ziua și apoi seara citind sau uitându-se la un film.

Faptul că amenajarea a fost făcută exact pe nevoile și tabieturile lor, i-a ajutat să se bucure de o atmosfera relaxantă și plăcută, să păstreze ordinea mai ușor și să se simtă că și-au pus amprenta personală.

Combinațiile de forme, materiale și culori pe care le avem în jurul nostru produc schimbări energetice care influențează felul în care gândim, simțim și ne manifestăm.

Cred cu tărie că putem să ne transformăm gândurile, obiceiurile și stilul de viață și prin felul în care ne amenajăm locuința.

Și poate să devenim mai conștienți de sine.

Și știu că și tu poți face asta! Să fii bine în spațiul tău.

Chiar dacă spui că tu nu te pricepi, nu știi exact ce și cum să faci, ești antitalent, nu ai bani sau timp.
Chiar dacă ai senzația că nu ai inspirație, experiență sau că nu te poți hotărî asupra celei mai bune direcții.

Oricine poate să-și amenajeze casa dacă are informațiile necesare. Și din fericire trăim o perioada când ele abundă!

Nu există talent pentru asta, e vorba de ‘trial and error’, de a-ți asuma riscuri și a încerca lucruri noi, de a avea curaj să vrei altceva și să cauți până când găsești!

Nu ai nevoie de mulți bani, poți să revigorezi și să transformi o camera de zi cu o investiție minimă, printr-un proces de renunțare la obiectele nepotrivite, repoziționare corectă și de asociere inventivă a obiectelor de mobilier și decorațiuni pe care deja le ai.

Iar timpul se dilată atunci când îți propui un obiectiv așa important precum o schimbare la față a unei zone din casa ta!

Merită amânată o transformare care îți va face livingul să devină mai spațios, luminos, mai practic, ordonat și pe gustul tău? Nu cred!

Dar da, ce îți trebuie e flexibilitate în gândire, entuziasm și voință!

Și curiozitate.

Așa că.. având în vedere că aceste calități le ai deja, sunt sigură că în curând vei începe și tu propriul proces de reamenajare.

Și sunt aici să te susțin, oricând ai nevoie.

De aceea în următorul material îți voi prezenta concret metoda de design holistic pe care o folosesc în proiectele mele. Sper că îți va fi de ajutor.

Dar până atunci, aș vrea să-mi spui care e motivul pentru care ai amânat până acum să îți reamenajezi casa și ce anume te-a oprit.

Pentru că e momentul să depășești acest blocaj pentru a fi mult mai bine cu tine 🙂

Scroll to Top