Tu ce ai schimba în livingul tău?

Acesta este primul material, dintr-o serie de 4 episoade, cu scopul de a crea awareness privind importanța designului interior în viețile noastre.

Pentru că trăim într-un moment în care locuințele noastre joacă un rol mai mare că oricând în starea noastră de bine.

Am observat cu toții acest lucru mai ales în ultimii doi ani pentru că ne-am petrecut majoritatea timpului acasă, unde am trăit, am lucrat, ne-am relaxat, am petrecut mult timp cu membrii familiei și practic casa a devenit o parte din noi, o extensie a noastră.

Și asta a condus la amplificarea problemelor existente legate de locuința noastră.

Tot ce ne deranja a devenit mai vizibil și mai greu de suportat.

Și, deși poate o să par dură, vreau să vorbesc puțin despre motivele pentru care se ajunge aici.

Ne amenajăm casele deficitar, doar ca să arate bine.

Încropim, nu știm să asociem culori și să poziționăm eficient.

Nu ne-a învățat nimeni să creăm spațiu, să ne folosim de forma și dimensiunile camerelor și a mobilierului pentru a crea mai mult loc de mișcare, pentru a crea un spațiu mai aerisit.

Nu știm să îmbinăm obiectele de mobilier cu decorațiuni astfel încât să ne facă să ne simțim bine.

Și toate astea ne influențează extrem de mult.

Ne distorsionează traiul zilnic care e condiționat de tot ce e în jurul nostru – de obiecte, de culori, texturi, forme și configurația spațiului.

Am fost constrânși să lucrăm de acasă.

Ne-am străduit să integrăm biroul și viață profesională în cadrul căminului care până acum era locul în care ne încărcam bateriile și ne trăiam viața privată.

Și am făcut-o bine? Încă ne întrebăm…

Cum să facem să avem un spațiu armonios, primitor, cald?

Cum facem să amenajăm în așa fel încât să ne ajute, să ne inspire, să ne aducă aminte de noi și planurile noastre?

Cum să aranjăm totul astfel încât casa noastră să vorbească pe limba noastră, să fie croită pe personalitatea noastră și nu în funcție de tendințe, cum am văzut la alții sau pe internet că arată bine?

Cum să faci să fii mai liniștită, mai relaxată, mai ușurată, să ai organizare și mai mult spațiu?

Răspunsul stă în cunoașterea principiilor de design interior și a propriei tale persoane.

Pentru mine s-a schimbat totul când am început să fac transformări în casa mea, după ce am început să studiez serios designul de interior.

Principala schimbare a fost în living, camera în care îmi petreceam cea mai mare parte a zilei, locul de unde lucram în timpul zilei și seara mă bucuram cu familia de timpul liber.

Când lucram mă deranjau (într-un mod inconștient) obiectele din jurul biroului, mobilierul neprietenos, pereții goi și impersonali.. Mă îngropam în muncă și uitam să respir și să mă bucur de ce e în jur.

După orele de lucru, nu simțeam cu adevărat că mă deconectez. Când mă așezăm pe canapea să mă odihnesc și să mă uit la un film, mă deranja să văd biroul aglomerat și lipsa generală de unitate a spațiului.

Nu se pupau lucrurile, nu aveau legătură, nu păreau din același film..

Ca să nu mai vorbesc că nu simțeam deloc că mă regăsesc, că spațiul mă reprezintă sau că e pe stilul meu.

Dar, cum am spus, după ce am decis să studiez în detaliu designul holistic, acum mai mulți ani, am început să fac schimbări.

Și mi-am dat seama că ușor ușor, de la simple mutări și asocieri, se schimbă vibe-ul și îmi place din ce în ce mai mult livingul meu.

Ba mutam lucrurile în altă poziție, ba schimbam o culoare la pereți, ori cumpăram o draperie nouă, o măsuță de cafea, un covor, un fotoliu nou, montam rafturi, cumpăram un tablou sau făceam eu unul (atunci pictam mai mult), sau foloseam obiecte din alte camere care îmi plăceau și le puneam în zone din cameră care nu erau folosite și care pur și simplu înviau.

Pentru mine a fost un proces continuu de transformare, care a evoluat odată cu cunoștințele mele și s-a întins pe o perioada mai lungă.

Partea bună e că acum știu toți pașii și pot să ajut alți oameni să facă transformarea mult mai rapid.

Dar cine sunt eu și de ce m-ai asculta pe mine?

Pentru că sunt total pasionată de design interior și iubesc ceea ce fac.

Pentru că am făcut facultatea de arhitectură și am lucrat cel puțin 7 ani ca arhitect, apoi am migrat spre amenajări interioare unde am avut multe proiecte de design interior, în special în zona rezidențială, ajutând concret oameni să-și schimbe viața făcând schimbări în casele lor.

Și pentru că tratez designul interior diferit, pun accent pe dezvoltarea personală și îmi pasă foarte mult de impactul emoțional pe care îl au interioarele în viețile noastre.

Studiez continuu cum pot casele noastre să ne ajute să ne îndeplinim planurile și dorințele personale, cum ne pot ajuta să ducem vieți mai calitative, să devenim mai relaxate, senine și concentrate pentru a deveni variante mai bune ale noastre.

Îți voi trimite în continuare încă trei materiale în această săptămână pe această temă, așa că fii atentă la episoadele ce urmează pentru că vreau să te ajut să-ți schimbi perspectiva față de amenajarea actuală a casei tale și să înțelegi cum poți crea ceva mult mai benefic pentru tine.

Vreau să obții o viziune clară asupra lucrurilor pe care le poți face pentru a-ți transforma camera de zi, pentru că o consider a fi cel mai important loc din casă, pentru că acolo petrecem cel mai mult timp.

Vreau să înțelegi că poți crea schimbarea de care ai nevoie, că poți reamenaja singură tot livingul tău, mulat pe personalitatea și nevoile tale, printr-un proces simplu și ușor cu ajutorul designului holistic.

De aceea, la sfârșitul acestor materiale, vei avea harta procesului de reamanajare pe care eu l-am folosit de atâtea ori în proiectele pe care le-am conceput și în viața mea personală.

Problema este că de obicei oamenilor le e frică de complexitatea și anvergura unui astfel de proiect.

Li se pare că e prea greu, că necesită prea mult timp, efort și bani.

Nu știu de unde să-l apuce, nu știu cu ce să înceapă, care sunt etapele corecte, cum și de unde să aleagă finisaje, mobilier și decorațiuni, cum să așeze lucrurile în spațiu și cum să facă toate aceste lucruri fără stres și în cele mai bune condiții.

Au senzația că au nevoie de o mulțime de cunoștințe și informații pe care nu au timp să le caute.

Și uite așa nu se apucă de treabă și lasă problema pe mai târziu, ignorând-o.

Primul blocaj e că nu știu care e strategia, nu știu etapele corecte, pașii și direcția potrivită.

Dezinteresul duce la amplificarea blocajului.

Mai mult, oamenii nu cred că pot face asta singuri.

Alt blocaj e ideea greșită că un astfel de proiect de reamenajare costă mulți bani.

Pentru că nu știu că o investiție minimă poate transforma complet o cameră, dacă e făcută cu cap. Pentru că nu știu reguli de design interior care ar putea să rezolve probleme legate de spațiu, organizare și funcționalitate.

Și au impresia că doar cei care studiază o facultate sau fac cursuri sunt capabili să amenajeze profesionist.

Important e să nu credem aceste idei. Sunt greșite.

Tu poți. Tu ești capabilă. Totul e să vrei.

Îți poți depăși blocajele interne și sabotoare care îți spun că nu poți amenaja singură un spațiu într-o manieră avansată.

Iar eu te pot ajuta și ghida în tot acest proces, ca să ajungi să-ți creezi singură un design potrivit pentru tine și să îl pui în practică.

În următorul material îți voi prezenta povestea unor oameni care au trecut prin acest proces de reamenajare al livingului lor alături de mine și care, imediat după, au simțit o mare schimbare pozitivă în viața lor personală și profesională.

Așa că întreabă-te: care este primul lucru pe care l-ai schimba în livingul tău?

De aici pornește totul!