Despre culoarea mov

E ceva legat de culoarea asta care inspiră profunzime și mister. Parcă adună în ea o taină plină de eleganță și necunoscut, ce deschide enigme și răspândește grație.

De cele mai multe ori calitățile astea lipsesc din casele noastre, dar e atât de ușor să le integrăm.

Fie cu ajutorul unui tablou cu nuanțe violet, ale unor așternuturi lila, unui ametist sau a unor flori de levănțică. Un covor mov, perne decorative sau chiar un întreg perete liliachiu. Posibilitățile sunt infinite.

Dar partea cea mai interesantă e că această culoare atrage bogăția și belșugul. Nu știu de ce, dar așa se simte. Poate pentru că purpuriul era o culoare purtată de oamenii cei mai înalți din societate – preoți, nobili, regi? Sau poate pentru că are legătură cu ultimul centru de energie?
Cert e că nu e vorba doar de abundență materială, ci de prosperitate pe toate planurile vieții, o expandare a gândurilor înalte și a conștiinței.

Oricum ar fi, îți propun o idee:

◆ Urmatoarea dată când cumperi un obiect sau o țesătură pentru casa ta, alege ceva cu tente mov.

◆ Fă un mic ritual înainte de folosire – stai linistit, respiră de câteva ori adânc, închide ochii și conectează-te cu obiectul respectiv.

◆ Observă ce zonă din tine se activează, ce gânduri îți vin. Fii martorul senzațiilor din corp. Ce îți transmite culoarea mov? Ce calități dezvoltă în tine și cu ce vrea să contribuie în viața ta?

◆ Apoi pune-ți intenția ca de fiecare dată când privirea îți cade pe acel obiect purpuriu, să îți amintești ce ai simțit în momentul meditației și ființa ta să acceseze instantaneu înțelepciunea pe care ai descoperit-o atunci.

◆ Ultimul pas este sa așezi obiectul undeva de unde îl poți admira cât mai des, poate în fața patului, lângă oglinda de la baie, pe birou, pe masa din bucătărie.

La nivel subconștient culorile ne afectează enorm, influențându-ne gândurile, emoțiile și acțiunile. Urmările acestui fapt se concretizează după mai mult timp de folosință a culorii respective, așa că trebuie să avem răbdare și să observăm efectele pe termen lung.