Organismul viu al locuinței

O locuință este un spațiu complex în care coexistă o multitudine de elemente. Mobile, obiecte, haine, cărti, plante, materiale, mirosuri, culori, forme, amintiri, senzații, obiceiuri. Toate astea dau nastere unui tot energetic, unei entități vii dintr-un material nevăzut, dar simțit.

În funcție de ce ai trăit și simțit în anumite locuri din casa ta, în funcție de plăcerea pe care o ai sau n-o ai văzând un anumit lucru într-o anumită zonă, de imaginea generată de ordine/dezordine, obiecte utile/inutile, combinații fericite sau nu de obiecte – se creează zone în casă în care petreci mai mult timp pentru că te simți în largul tău și te relaxezi, sau sunt camere în care te simți apăsat și încordat sau chiar multe locuri unde iți este indiferent.

Ele conțin, de fapt, diferite forme ale energiei – energie care curge, care e sănătoasa sau din contră – energie blocată, stagnată.

Locuința noastră e un organism viu, în care se intamplă zilnic operații asemanatoare celor din corpul nostru. Digestie, hranirea celulelor, creștere, apărare de inamici, creare de celule noi. Toată energia e intr-o continuă mișcare, nu există pauză. Asemanarea e cu atât mai evidentă cu cât comparăm bolile și blocajele corpului cu locurile în care energia e negativă în casă.

Consecințele sunt vizibile în starea noastră de spirit.

Una e să te trezești și primele lucruri pe care le vezi sunt plante bogate, jocul delicat al luminii și un obiect special pentru tine care te încânta și te face sa te simți viu și entuziasmat pentru o noua zi, și alta e sa iți pice privirea pe o gramadă de obiecte dezordonate, unele total inutile, pe o masă care e pozitionată aiurea, care stă pe un covor cu un model incărcat.

Putem schimba total atmosfera internă a locuinței noastre fără să investim aproape nimic. Putem echilibra fluxul energiei prin alegeri conștiente de a arunca ce nu ne mai dorim și de a face ordine, de a elibera spațiile și de a crea zone cu intenții specifice, folosind obiecte de decor și mobilier care ne sunt dragi și ne inspiră.