Investighează-ți locuința

Pentru că o canapea, o veioză, un covor sau chiar o cană nu sunt simple obiecte, ci elemente cărora le sunt imprimate emoții, gânduri, păreri și judecăți.

Noi emitem credințe si stări emoționale în întreg spațiul pe care îl locuim. Din cauza asta unele corpuri de mobilier, iluminat sau decorațiuni ne plac foarte mult, sau din contra, altele deloc. Pentru că le-am dat semnificație.

Un exercițiu foarte util pentru a ne da seama ce ‘vieți’ secrete au obiectele din casele noastre si pentru a ne cunoaște pe noi înșine mai bine, este să ne întrebăm:

🔸Ce emoție e prezentă în mine cand folosesc/trec pe lângă acest corp/obiect? (bucurie, entuziasm, placere, calm, iubire, agitație, enervare, frică, ignorare, vinovăție etc)
🔸Cu ce asociez acest corp/obiect? Ce cuvinte îmi vin în minte?
🔸Cu ce persoană/întâmplare asociez acest obiect?
🔸Cum mă simt în aproprierea acestui corp? Nu te grăbi să răspunzi mental, stai pe loc și doar simte emoția din corp.
🔸De unde provine și cu ce intenție a fost cumpărat? A fost luat în grabă sau în tihnă?
🔸 Îmi mai este de folos cu adevărat, mă susține în viața mea, îmi aduce bucurie sau este ceva de care aș putea să mă despart?

🧩Poți face acest exercițiu cu orice corp/obiect din locuința ta pentru a conștientiza lucruri pe care nu le cunoșteai despre tine.
✏️De mare ajutor este sa notezi toate aceste descoperiri, vei avea o nouă imagine de ansamblu asupra spațiului tău interior si exterior.